Begeleiding

 

Als eerste in Zeeland heb ik mijn beroep als rijinstructrice uitgebreid tot rijinstructeur+ met een éénjarige opleiding tot NLP Practitioner met specialisatie verkeersangst. Deze opleiding bestaat sinds 2013. In julie 2016 heb ik bovendien ook mijn NLP Master Practitioner opleiding met succes afgerond.

Een NLP-er houdt zich bezig met: hoe doe je wat je doet en wat wil je ermee. Er wordt niet ingegaan op de inhoud van de persoonlijke ervaringen maar hoe ze zijn opgeslagen. Door verschillende oefeningen die betrekking hebben op wat je ermee doet, voelt of denkt en daarmee aan de slag te gaan, gaan de scherpe randjes van de persoonlijke ervaringen af.

Alleen deze opleiding is erop gericht om naast de gebruikelijke rijlessen ook de achterliggende gedachten, gevoelens en gedragspatronen aan te pakken. Dit gebeurt binnen de auto maar ook daarbuiten zodat thuis, tussen de sessies in, zelf geoefend kan worden. Een eigen auto is niet nodig, mijn auto is speciaal voorzien van dubbele bediening en extra spiegels, zonder lesauto L en zonder logo’s.
Dit kan zowel in een schakelauto als in een automaat!

Na contact via mail of telefoon volgt een intakegesprek. In dit gesprek leg ik u mijn werkwijze uit en maken we een plan van aanpak gericht op uw situatie.

Als u besluit om ervoor te gaan, plannen we de sessies.

Hoe ga ik u helpen weer plezier te krijgen in autorijden?

  • Door uw basisrijvaardigheid weer op niveau te krijgen.
  • Weer volledig controle over de auto te krijgen.
  • Verkeerssituaties in te leren schatten en vertrouwen te krijgen in andere weggebruikers.
  • U krijgt daar zo’n enorme dosis zelfvertrouwen door dat autorijden vanzelf gaat.
  • Ik steun u en blijf u steunen wat er ook gebeurt.

Hoe lang duurt het?

De behoefte aan begeleiding is voor iedereen anders. Voor het merendeel van de deelnemers volstaat een verkeers-begeleiding van vijf sessies van elk drie uur.

De eerste sessies bestaan uit  vertrouwen opbouwen, en veilige situaties creëren.  In het begin ligt het accent op het verhogen van uw rijvaardigheid en volledige controle over de auto te krijgen. Daarna leert u de reacties van andere weggebruikers voorspellen. Afgestemd op uw draagkracht zet u gedoseerde stappen op weg naar een veilige deelname aan het verkeer. Al is het nu nog moeilijk voor te stellen: veel van de mensen die op deze manier begeleid worden, rijden weer met veel plezier! Het geeft u een gevoel van vrijheid om zelfstandig te gaan waarheen u wilt zonder beperking.

Mail vrijblijvend voor informatie naar info@rijcoachdina.nl of bel 0115-620971